LabAgency Benelux B.V.
LabAgency Benelux B.V.
Jade 228
3316 LJ Dordrecht
078 614 50 25 - sales@labagency.nl

Stuart Verwarmingsplaat met roerder CD162

Productbeschrijving

De Stuart CD162 is een digitale laboratorium verwarmingsplaat met magnetische roerder die digitale controle van zowel de temperatuur als de roersnelheid mogelijk maakt. De laboratorium verwarmingsplaat wordt compleet geleverd met een afneembare PTFE-gecoate sonde die de vloeistoftemperatuur tot 200°C zeer nauwkeurig tot op ± 0,5°C kan regelen, zelfs over een zeer lange periode van tijd.

Temperatuurinstelling

Wanneer de laboratorium verwarmingsplaat het monster op de gewenste temperatuur verwarmt, meet de geavanceerde microprocessor automatisch de snelheid van de temperatuurstijging om de capaciteit en de aard van de monsters (bijvoorbeeld olie of water) te beoordelen. Het optimaliseert vervolgens de verwarmingssnelheid om overschrijding van de temperatuur en tijd van de ingestelde temperatuur zoveel mogelijk te beperken. Een akoestisch alarm klinkt wanneer de ingestelde temperatuur is bereikt. Zowel de ingestelde en werkelijke temperatuur van het monster worden gelijktijdig op een helder, gemakkelijk te lezen, digitaal display getoond.

Veiligheid

Voor een maximale veiligheid, is er een onafhankelijk circuit wat ervoor zorgt dat de verwarmingsplaat automatisch wordt uitgeschakeld wanneer een temperatuur van 20°C boven de ingestelde temperatuur is bereikt. Hierdoor is het veilig om de verwarmingsplaat continu aan te laten, zelfs zonder toezicht bijvoorbeeld 's nachts.

Roeren

Interne elektronische componenten zijn beschermd tegen corrosie met een speciale coating. Het roeren geeft veel betere temperatuuruniformiteit binnen de monsters omdat de vloeistof effectief wordt gemengd. De krachtige magneten en motor zorgen voor roersnelheden tot 1300 rpm met volumes tot 15 liter. De roersnelheid wordt digitaal ingesteld en weergegeven zodat telkens dezelfde snelheid kan worden gebruikt voor de reproduceerbaarheid.

Temperatuur

Als de sonde niet is aangesloten, kan de temperatuur van de bovenplaat ingesteld worden op het scherm. Dit kan nuttig zijn voor toepassingen waarbij nauwkeurige oppervlaktetemperatuur belangrijk is, zoals opwarming van microscoopglaasjes en microarrays. De laboratorium verwarmingsplaat met roerder heeft een glazen keramische bovenplaat, die is chemisch resistent en zeer snelle opwarmingstijden geeft. Inclusief bevestiging voor kolfstaaf.
Zie voor overige gegevens van de laboratorium verwarmingsplaat met roerder de brochure.

Ook in ons assortiment

Naast model CD162 is ook model SD162 beschikbaar welke een aluminium/silicium bovenplaat heeft.

Waarom laboratorium apparatuur van LabAgency?

  • Persoonlijk contact en advies
  • Snelle responstijd
  • Creatief en flexibel
  • Actief sinds 1999 in de hele Benelux
  • Concurrerende prijzen
Specificaties
Algemeen
Fabrikant Stuart
Afmeting (bxdxh) 190 x 300 x 110 mm
Gewicht 3,4 kg
Garantie Een jaar
Uitvoering
Model CD162
Analoog/Digitaal Digitaal
Plaatmateriaal Glaskeramisch
Plaatafmeting 160 x 160 mm
Roersnelheid 200 tot 1300 rpm
Verwarming
Max. temperatuur 450°C
Verwarmd oppervlak 120 x 120 mm
Maximale roercapaciteit 15 liter
Verwarmingsvermogen 500W
"Hot" waarschuwingslampje
Advies nodig over Stuart Verwarmingsplaat met roerder CD162?
  • Neem contact op met onze klantenservice:
  •  
  •  
Of bel: 078 - 614 5025

 
  • Uitgebreid betaalgemak: